Het goud van de Inca's ! Een vloeibare plantaardige was die erg verwant is aan de huid en die geschikt is voor alle cosmetische en anti-verouderingsbehandelingen, zelfs op een vette huid. Trekt heel goed in en zorgt voor een zijdezachte huid. Jojoba was de bondgenoot van de Inca-traditie. De volkeren van Centraal- en Zuid-Amerika gebruikten ze om zich tegen de zon te beschermen of om er zich op voor te bereiden. Vandaag vinden we jojoba terug in vele cosmetische bereidingen die de talgafscheidingen regelen of die fijne, droge of breekbare haren mooier maken.
Toepassing:
Persing van Jojobazaden Samenstelling in één oogopslag: Een erg bijzondere samenstelling, want het is eerder een was dan een olie met iets meer dan 80% enkelvoudig onverzadigde vetzuren (waarvan vooral gadoleïnezuur en erucazuur, dat zijn goede hydraterende bestanddelen) en ceramiden. Een profiel gelijkend op menselijke talg.*Bestanddeel afkomstig uit de Biologische Landbouw (Control Certisys BE-BIO-01) - Gecertificeerd in overeenstemming met de specificaties ECOGARANTIE® (Control Certisys)
Commentaar