Pranarom Ricinus Plantaardige Olie is afkomstig uit India en wordt verkregen door koude persing van de zaden van de plant. De Engelse naam is Castor oil wat voor verwarring kan zorgen: deze olie is helemaal niet afkomstig van de kliersecreties van de Canadese bever (Castor canadensis) ! Dit ingrediënt werd lang geleden gebruikt in de parfumerie en werd destijds vervangen door Ricinus olie vandaar de naam Castor oil.
In het Nederlands spreekt men soms ook over wonderolie.
Ricinusolie heeft van nature een dikke textuur en beschermt en voedt droog en beschadigd haar; ze heeft een versterkende werking op broze en breekbare nagels.
Toepassing:
Haren : Breng 2 à 3 keer per week de olie aan op het haar en masseer in, dek af met een warme handdoek en laat gedurende een 1/2 uur tot 1 uur inwerken ; was vervolgens het haar met shampoo.
Nagels : Breng elke avond voor het slapengaan een druppel olie aan op elke nagel, masseer vervolgens de olie op de nagel en de nagelriem.
Commentaar